Onze website maakt gebruik van cookies. Door deze te gebruiken gaat u hiermee akkoord. Lees meer Sluiten
0

Welke kleur is het beste voor de productiviteit?

Kleuren hebben invloed op de productiviteit. Uit onderzoek is gebleken dat er bijvoorbeeld twee kleuren zijn, die het beste werken voor de fastfood business. Rood triggert de eetlust en trekt de aandacht. Geel is een warme en vriendelijke kleur. De kleuren samen stimuleren een gehaast gevoel. Erin en eruit. Bestellen, betalen, eten, weg. Denk maar aan alle fastfood logo’s en het vaak rode interieur. Op de werkvloer werkt dat niet anders: de kleuren in uw werkomgeving hebben invloed op de productie van u en uw team. De kleuren die u op kantoor gebruikt laten ook zien welk imago u wilt uitstralen en de doelen die u met uw bedrijf wilt behalen. Het kiezen van een kleur is dus niet iets wat u over één nacht ijs moet laten gaan. Door goed na te denken laat u uw bedrijf al opvallen bij de eerste oogopslag. Volg daarom onze tips.

Geen enkel bedrijf is hetzelfde

Het is niet zo dat voor iedere branche dezelfde voorkeuren op het gebied van kleur gelden. De kleuren in de zakelijke omgeving wisselen sterk per sector. De fastfood branche leunt heel erg op rood en geel, maar in de plantenbranche wordt veel vaker voor groen gekozen en in het ziekenhuis vindt u voornamelijk smetteloos wit. De uitstraling die de kleuren van uw bedrijf meegeven aan uw klanten, vertelt al een heleboel over uw bedrijf. Naast wat het over uw bedrijf zegt, heeft het ook invloed op de sfeer en de houding van de mensen op het werk. Blauw straalt rust uit en zorgt ervoor dat uw werknemers geconcentreerd kunnen werken. Door de kleur groen naar binnen te halen wordt de associatie met buiten gemaakt. Dit haalt gevoelsmatig de natuur naar binnen, wat ook voor concentratie en rust kan zorgen. De kleuren geel en oranje zijn warm en vriendelijk en stimuleren de creativiteit van uzelf en uw werknemers. Dit heeft een positieve invloed op de productiviteit binnen het bedrijf.

Zorgvuldig overwegen en kiezen

Het is erg belangrijk dat u zorgvuldig de kleuren bekijkt en een kleurstelling overweegt die het gewenste effect heeft voor de uitstraling van uw bedrijf en op uw werknemers. En natuurlijk hoeft u zich niet vast te houden aan één kleur. Zeker het afwisselen met verschillende tinten van de gekozen kleur kan het effect versterken. Denk daarbij aan kasten in een andere tint blauw dan de bureaustoelen. Archiefkasten van Triumph, ladenkasten van het merk Bisley voor op of onder het bureau of de lockerkasten van SQ zijn in verschillende kleuren beschikbaar. Denk daarbij niet alleen aan zwart, wit of blauw, maar ook aan grasgroen en knalgeel. Hiermee brengt u eenvoudig levendigheid aan in uw bedrijf.