Onze website maakt gebruik van cookies. Door deze te gebruiken gaat u hiermee akkoord. Lees meer Sluiten
0

Archiefkasten: haal eruit wat erin zit

Een archiefkast kunt u op tientallen verschillende manieren inzetten. Voor het grootste deel zult u er natuurlijk uw archief in opbergen, maar ik herinner me een docent die er zijn boterhammen maandenlang in bewaarde. Er ontstond een soort van Bio Dome in zijn ladenkast. Het moge duidelijk zijn dat dat niet is waarvoor de ladenkast bedoeld is. Om wel optimaal gebruik te maken van uw ladenkast, hebben we enkele facts, tips en tricks voor u verzameld.

Allereerst is het belangrijk om goed na te denken over welke archiefkast het beste bij uw wensen past: welke spullen wilt u opbergen en hoeveel moet er in kunnen? Als u veel hangmappen heeft, is het misschien handiger om een hangmappenlade te gebruiken, maar voor uw persoonlijke eigendommen is het slimmer om een ladenblok onder het bureau te gebruiken. Voor veel van onze klanten is het belangrijk dat ze veel hangmappen kwijt kunnen, dus laten we de opties daarvoor eerst eens bekijken.

Hangmappen achter gesloten deuren

Van hangmappen kunt u door de jaren heen een flinke verzameling opbouwen. Klantenbestanden, betaalgegevens, orders; ze verdwijnen allemaal in de bij iedereen bekende hangmappen. Maar hangt u ze in een open kast, dan hangen ze jarenlang stof te verzamelen. Daarom kunt u ze veel beter opbergen in bijvoorbeeld een goede dossierkast. Hierbij heeft i in de meeste gevallen de keuze uit twee, drie of vier laden. Van het merk Bisley zijn er overigens ook dossierkasten te verkrijgen met vijf laden. U kunt uw hangmappen ook opbergen in een uittrekbaar hangmappenframe. Die zijn verkrijgbaar voor roldeurkasten en zijn vooral handig als u niet alle ruimte van je kast voor hangmappen wilt gebruiken. Als u ook ordners wilt opbergen in dezelfde kast, is het een goed idee om te kijken naar onze archiefkasten met rol- of draaideur.

Legborden helpen u zoeken

Wanneer u speurwerk in uw mappen moet verrichten, is het handig om een legbord te gebruiken. Hier kunt u tijdelijk de informatie die u al gevonden heeft neerleggen of bekijken. Op deze manier hoeft u niet elke keer op en neer te sjouwen naar uw bureau om er vervolgens achter te komen dat u toch niet de goede map mee heeft meegenomen. Houd er rekening mee dat legborden van tachtig centimeter breed aan tien ordners ruimte bieden, dat u er op een legbord van tweeënnegentig centimeter breed twaalf kwijt kunt en dat u op het breedste legbord, van honderdtwintig centimeter breed, vijftien mappen kwijt kunt. Voor archiefkasten kunt u laterale legborden aanschaffen. Dat zijn legborden waar de hangmappen onder gehangen kunnen worden. Zo kunt u de bovenkant als legbord en de onderkant als opbergruimte gebruiken. Win-win! De dossierkasten zijn beschikbaar voor A4-formaat en folioformaat mappen.