Onze website maakt gebruik van cookies. Door deze te gebruiken gaat u hiermee akkoord. Lees meer Sluiten
0

Brandvertragende archiefkasten

Niet alle documenten hebben de hoogste prioriteit, maar voor die documenten die u hoe dan ook niet kwijt wilt raken, is het een goed idee om te investeren in brandvertragende archiefkasten. De kasten die wij aanbieden zijn brandvertragend volgens DIN4102. Dit zorgt ervoor dat de vlammen zo’n dertig tot zestig minuten buiten de kast gehouden kunnen worden. Hopelijk kan voor die tijd de brand worden geblust en kunt u uw archief redden. Een brandvertragende archiefkast biedt geen garantie dat er helemaal geen vuur bij uw papieren kan komen, maar in combinatie met een kordaat optreden van de brandweer, verhoogt u de kansen dat uw archief een brand overleeft aanzienlijk.

Hoeveel van uw archief moet u veilig opbergen?

Het assortiment van brandwerende archiefkasten is kleiner dan van normale archiefkasten. Dat is ook niet gek, want niet alle documenten hoeven te worden opgeborgen in een brandvertragende archiefkast. Het is belangrijk dat u voor uzelf duidelijk hebt hoeveel ruimte u daadwerkelijk nodig heeft en welke documenten persé opgeborgen dienen te worden in een brandvertragende kast. De kasten zijn standaard voorzien van legborden, maar die indeling is uit te breiden met extra hangmappenframes. Dit betekent dat u zowel ordners als hangmappen kwijt kunt in deze brandwerende kasten. Hoeveel archief u op wilt bergen, bepaalt natuurlijk welk formaat kast u uitkiest.

Ons assortiment aan brandvertragende archiefkasten

Wij bieden u brandwerende kasten aan met een hoogte van 195 centimeter en een breedte van 70, 95 of 126 centimeter. De kast van 70 centimeter breed heeft één deur, de andere twee kasten hebben dubbele deuren. Ze zijn standaard voorzien van vier legborden die in hoogte verstelbaar zijn en uit te breiden zijn met een hangmappenframe. De kasten zijn 55 centimeter diep, dit is de buitenafmeting. De isolatie van de kasten bestaat uit een zestig millimeter dikke brandvertragende isolatielaag. Daarnaast hebben we een brandwerende archiefkast in ons assortiment met een hoogte van anderhalve meter en een breedte van zeventig centimeter. Deze kleinere archiefkast heeft dezelfde eigenschappen als de grotere variant, maar heeft maar drie verstelbare legborden en de optie om een hangmappenframe te plaatsen. De legborden zijn belastbaar tot vijftig kilogram.

De juiste brandwerende archiefkast kopen

Bij ons kunt u kiezen uit verschillende brandvertragende archiefkasten. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze. Hoeveel opbergruimte heeft u daadwerkelijk nodig? Hoe groot is het archief dat u veilig op wilt bergen? Samen kunnen we bepalen wat voor u de beste kast is. Alle brandwerende kasten zijn beschikbaar in vier kleuren: aluminium, lichtgrijs, zwart en wit. Kleuren die u altijd kunt integreren in uw bestaande kleurstelling. Bij ons krijgt u de laagste prijs garantie op brandvertragende kasten. De kasten zijn normaal gesproken uit voorraad leverbaar en hebben een levertijd van drie werkdagen.