Onze website maakt gebruik van cookies. Door deze te gebruiken gaat u hiermee akkoord. Lees meer Sluiten
0

Opgeruimd staat netjes!

Albert Einstein schijnt zichzelf ooit afgevraagd te hebben: als een rommelig bureau staat voor een rommelig hoofd, wat betekent een leeg bureau dan? Een leeg hoofd misschien? Maar is dat zo erg, als je iedere dag een frisse start kunt maken? Het lijkt erop dat mensen een betere, gezondere keus maken als ze aan een schoon en opgeruimd bureau werken, blijkt uit onderzoek van de University of Minnesota. Een groep mensen moest aan opgeruimd bureau een vragenlijst invullen, een andere groep aan een rommelig bureau. Nadien werd de mensen gevraagd geld te doneren en de keuze te maken tussen een appel en een snoepreep. De mensen die aan een opgeruimd bureau hadden gewerkt, gaven meer geld aan het goede doel en kozen vaker voor de appel. Het lijkt er dus op dat men wenselijkere keuzes maakt wanneer men aan een opgeruimd bureau werkt. Dat komt mede doordat, wanneer men meer overzicht heeft, men beter kan focussen en omdat het gewoonweg prettiger werkt.

Iedere dag een frisse start

Het lijkt misschien onnodig veel werk om iedere dag uw bureau leeg te ruimen en uw persoonlijke eigendommen in bijvoorbeeld een ladeblok of een meerladenkast op te bergen. Maar een opgeruimd bureau betekent vaak ook een opgeruimd hoofd. Hierdoor kunt u iedere nieuwe werkdag met frisse moed beginnen en hoeft u niet eerst nog de rommel van de werkdag daarvoor op te ruimen. Ook uw documentatie kunt u het beste direct na gebruik opbergen in de daarvoor bestemde kasten. Voor ordners kunt u het beste een archiefkast met rol- of draaideursysteem gebruiken. Hangmappen kunt u het beste opbergen in een dossierkast, of in combinatie met de ordners, door middel van een hangmappenframe, in een roldeurkast. Uw persoonlijke spullen kunt u het beste opbergen in een ladeblok, die u bovendien in verschillende kleuren kunt bestellen! Het merk Bisley heeft ladeblokken in verschillende kleuren, van zwart of wit tot blauw of roze.

Verhoging van de productiviteit

U wilt natuurlijk dat uzelf en uw werknemers de hoogst mogelijke productiviteit behalen. Dit kan op verschillende manieren. Het begint met de inrichting van uw kantoor. Door de juiste kleurstellingen te kiezen kunt u een rustigere, of misschien juist een creatievere sfeer uitstralen op het kantoor. Als u weet welke werkhouding u wilt stimuleren, kunt u nagaan welke kleuren u het beste kunt gebruiken. Door het gebruik van goede archiefkasten, vaak ook in verschillende kleuren beschikbaar, creëert u extra mogelijkheden om de productiviteit van uw werknemers te doen stijgen en de stress te doen afnemen. Want wanneer alles op kantoor zijn eigen plek heeft en de bureau’s zijn opgeruimd, weet iedereen alles makkelijk te vinden, of het nu documentatie in een archiefkast is, of persoonlijke eigendommen in een ladeblok. En met die rust in het achterhoofd, ontneemt u uzelf en uw werknemers de stress van het zoeken van documenten en eigendommen, wat tot een hogere productiviteit leidt.