Onze website maakt gebruik van cookies. Door deze te gebruiken gaat u hiermee akkoord. Lees meer Sluiten
0

Richt uw kantoor optimaal in

Optimale inrichting kantoorruimte

Een kastje in de hoek, een fineer houten bureau in het midden van de kamer, een krakende leren bureaustoel en luxaflex. Met op tafel een asbak met een pijp; het schimmige karakter van een kantoor uit een stereotype televisieserie uit de jaren zeventig. Zo wilt u uw kantoorruimte natuurlijk niet ingericht hebben. Vraag u eens af: wat wil ik uitstralen met mijn bedrijf? Toegankelijkheid, professionaliteit, wilt u zakelijk of vriendelijk overkomen op uw klanten? Allemaal zaken om rekening mee te houden bij het kiezen van een inrichting van uw kantoor. Als u goed hebt nagedacht over hoe u uw kantoor wilt inrichten en dat eventueel met uw werknemers bespreekt, heeft dat invloed op de sfeer en de productiviteit van de werknemers.

Tijd voor een lijstje

Om een start te maken met de nieuwe inrichting van het kantoor is het verstandig om een lijstje te maken met alle benodigdheden die u nodig heeft in en op kantoor. Ieder beroep heeft behoefte aan andere benodigdheden. Een ingenieur of tekenaar heeft meer aan een tekeningenladekast, terwijl een accountant of consultant juist behoefte heeft aan dossier- en archiefkasten. Als u weet wat u nodig heeft, houd er dan ook rekening mee dat u de afmetingen kent van de kasten en meubelen die u gaat bestellen, zodat u deze optimaal kunt plaatsen in het kantoor. Als u meubilair gaat bestellen, is het slim om dit voordat het bestelt wordt zo efficiënt mogelijk te plaatsen. U kunt dat bijvoorbeeld doen door de afmetingen van kasten, stoelen en bureau’s op te zoeken en deze uit te knippen uit papier. Of maak een plattegrond van uw kantoorruimte via speciale websites, zoals Floorplanner. Zo voorkomt u dat er teveel, te weinig of veel te grote meubels worden aangeschaft.

Opgeruimd staat altijd netjes

Een opgeruimde werkruimte werkt gewoon prettiger. Denk daarom ook aan kabelgootjes of verzonken stekkerdozen, zodat kabels van elektronische apparaten netjes zijn weggewerkt. Opgeruimd betekent ook dat u geen rommelige stijlen toepast, dus kies het liefste voor één stijl. Houdt daarbij rekening met welke uitstraling u uw kantoor wilt meegeven. Dat geldt natuurlijk ook voor de kleuren en kleurstellingen die u kiest; alles heeft invloed op de uitstraling en op de sfeer die de werkplek creëert voor de werknemers. Als u ervoor zorgt dat u genoeg ruimte hebt om alles in op te bergen, weet u zeker dat de werkplekken en de archieven netjes blijven. Neem daarom een ladeblok of een meerladenkast die uw werknemers kunnen gebruiken als extra werkruimte en waar zij na hun werk hun persoonlijke eigendommen in kunnen bewaren.